(93) 880 04 78
cetaradell@cetaradell.cat

XXXVII Caminada Rupit – Taradell (20-11-2016)

37a Rupit – Taradell (Foto: Ll. Saborit)

El 20 de novembre de 2016 es va celebrar la 37a edició de la Rupit-Taradell que va comptar amb 1.161 inscrits, dels quals 1.146 van sortir de Rupit i 1.123 van fer tot el recorregut fins a Taradell.

Com en les últimes edicions, en lliurar la targeta de control de pas, també es donava un got de plàstic, que s’havia de conservar al llarg de tota la travessa per beure en els diferents avituallaments del recorregut. D’aquesta manera, es racionava l’ús de gots de plàstic, que en passades edicions era d’uns quants milers.

Els participants que van arribar al Centre després d’haver completat els 43,5 quilòmetres del recorregut van ser obsequiats amb una dessuadora i se’ls va imprimir un diploma on figurava el nom, el temps total que havien estat a fer la travessa i el temps de pas per a cada un dels punts de control.

Malgrat ser una prova no competitiva, sempre es genera certa curiositat per saber qui va arribar primer. Enguany, el participant que la va fer amb menys temps va ser Pedro Maria Coll Coll, amb un temps de 4 hores i 7 minuts, i el primer taradellenc va ser Lleïr Pladevall Terricabras, amb un temps de 4 hores i 8 minuts. La primera dona va ser Gemma Rica Botia, amb un temps de 5 hores i 9 minuts i la primera taradellenca va ser Maria Font Torrent, que va completar el recorregut amb 5 hores i 52 minuts.

I, com és merescut, no ens cansem de donar les gràcies a tots els participants, a les més de 100 persones que han format part dels avituallaments, a les cases comercials i a tots aquells que de manera desinteressada han col·laborat en aquesta travessa, perquè sense ells i el seu suport no seria possible la Rupit-Taradell.

Rupit-Taradell amb la campanya Arnau 97

sopar-rupit-taradell_19bL’edició d’enguany de la Rupit-Taradell es va solidatitzar amb la campanya Arnau 97 per recaptar fons per a la investigació de la malaltia X-ALD, que l’Arnau, un nen de 8 anys de Taradell, després d’una dura i llarga lluita, no va poder vèncer. La X-ALD és una malaltia genètica i minoritària del cervell, que en la seva forma infantil inflamatòria evolució molt ràpidament i té un pronòstic fatal quan no es diagnostica a temps.

El CET va voler aportar el seu granet de sorra, a aquesta campanya promoguda pels familiars de l’Arnau, recollint 1 euro solidari a cada inscripció de la Rupit-Taradell. Així, doncs, amb les inscripcions es van recollir 1.200 euros i l’entitat de forma voluntària hi va aportar 300 euros més, sumant un total de 1.500 euros.

El taló amb l’aportació va ser lliurat a Marta Roca, mare de l’Arnau, el divendres dia 25 de novembre, durant el sopar dels voluntaris de la caminada Rupit-Taradell.

Control de la travessa

smartchrono-logoPer dur a terme el control de la travessa es va utilitzar el mateix sistema que l’any passat, la tecnologia Smartchrono de l’empresa Novotiming, que permet cronometrar i controlar curses o caminades en temps real sense necessitat d’equips electrònics. Només cal tenir telèfons mòbils als quals prèviament s’hagi instal·lat una determinada aplicació i, evidentment, s’ha de tenir cobertura per transmetre dades.

Així, a la sortida, als avituallaments de la Riba, Vilanova de Sau, Sant Julià de Vilatorta, la Collada i a l’arribada, els col·laboradors s’havien baixat l’aplicació que els permetia llegir els codi QR dels dorsals dels participants, i les dades eren enviades immediatament a la pàgina de control de la travessa, de manera que des del CET en tot moment es podia saber quants participants havien passat par cada punt de control.

Els temps estan disponibles a la web de control de la travessa a la qual es pot accedir a través d’un enllaç que hi ha a la web del CET, i així cada participant pot tornar a consultar el seu temps o imprimir-se un diploma de record. Els enllaços són els següents:

→ Dades generals

→ Imprimir diplomes

→ Temps de pas per controls

 

Els avituallaments

Al llarg del recorregut hi havia vuit punts d’avituallament, a més del d’arribada, repartits de la forma següent i on es donava:

  1. Tavertet (7 km): té, aigua i galetes.
  2. La Riba (11 km): coca, xocolata, sucs, batuts de cacau i aigua.
  3. Vilanova de Sau (18 km): galetes, fruits secs, sucs de fruites i begudes (aigua i Coca-cola).
  4. Salt de la Minyona (21 km): fruita sencera, a trossos o pelada (taronges, plàtans i pomes) i begudes (aigua i Coca-cola)
  5. La Mina (25 km): iogurts i aigua.
  6. Sant Julià de Vilatorta (31 km), punt per parar a dinar: caldo, entrepans de botifarra, pernil cuit o formatge, aigua, begudes (Coca-cola, llimonada) vi, cafè, tallat, cafè amb gotes de conyac o anís, etc.
  7. La Trona (37 km), punt de suport on es donava aigua i xuxes per tal de fer més curt el tram fins a la Collada.
  8. La Collada (39 km): fruita sencera o a trossos (taronges, plàtans i pomes), Coca-Cola i aigua.
  9. Local social del CET (43,5 km) on els participants es podien refer de l’esforç amb entrepans, begudes, galetes, cafè, té, aigua…

Els participants

En aquesta edició hi van participar 24 menors. El més petit van ser un nen de 11 anys que la va fer fins a Sant Julià. Els participant més gran van ser un senyor de 74 anys. Respecte a la distribució per franges d’edat es v mantenir molt semblant a la passada edició, en la qual van augmentar els participants de 40-49 anys i en canvi van disminuir els de 30-39 anys. La franja d’edat amb major nombre de participants va seguir sent la de 40 a 49 anys, amb 385 inscrits (32%). Dels 30 als 39 hi va haver 282 inscrits (24%) i de 50 a 59 anys 246 (21%). La mitjana d’edat va augmentar lleugerament, va passar d’entre els 41-42 anys fins als 43-44, concretament 43,9. L’edat que va comptat amb més participants va ser la de 39 anys amb 49 participants, l’any passat va ser la de 38 anys amb 40 participants.

2016-graf_edats

Respecte a la procedència dels participants per comarques, també es va mantenir la mateixa distribució que les passades edicions;  la meitat van ser d’Osona, concretament 594 (50%), seguit dels del Barcelonès (155 – 13% ) i el Vallès Occidental (141 – 12%). Van venir participants de 27 comarques diferents.

2016-graf_comarques

En canvi, per poblacions la distribució de participants va tornar a variat respecte l’any passat que l’encapçalava Taradell (125 inscrits el 2015), per tornar a donar pas a Barcelona amb 131 inscrits (10,9%). Taradell va baixar lleugerament la participació amb 124 inscrits, que representa un 10,3% del total, 0,6 punts per sota de Barcelona. De molt a prop es van situar Vic i Tona amb 114 i 46 inscrits, que representen un 9,5% i un 3,8% respectivament. En total van venir participants de 166 poblacions diferents.

Fotografies

Share Button