(93) 880 04 78
cetaradell@cetaradell.cat

XXXVI Caminada Rupit – Taradell (15-11-2015)

2015-11-15 067b

36a Rupit-Taradell (Foto: Ll. Saborit)

El 15 de novembre de 2015 es va celebrar la 36a edició de la Rupit-Taradell que va comptar amb 1.068 inscrits, dels quals 1.007 van sortir de Rupit i 984 van fer tot el recorregut fins a Taradell.

Com en les últimes edicions, en lliurar la targeta de control de pas, també es donava un got de plàstic, que s’havia de conservar al llarg de tota la travessa per beure en els diferents avituallaments del recorregut. D’aquesta manera, es racionava l’ús de gots de plàstic, que en passades edicions era d’uns quants milers.

Els participants que van arribar al Centre després d’haver completat els 43,5 quilòmetres del recorregut van ser obsequiats amb una tovallola gran de color verd, de teixit tècnic amb el mínim de pes i volum, i amb el logotip de la Rupit Taradell brodat.

Com l’any passat, es va fer servir un sistema per controlar el pas dels participants a diferents punts del recorregut, el qual permetia fer un seguiment en directe dels llocs per on passaven. De manera que, en arribar al CET, als participants que ho volien se’ls imprimia un diploma on figurava el nom, el temps total que havia estat a fer la travessa i el temps de pas per a cada un dels punts de control.

Malgrat ser una prova no competitiva, sempre es genera certa curiositat per saber qui va arribar primer. Enguany, el participant que la va fer amb menys temps va ser Ricard Cataño, amb un temps de 4 hores i 14 minuts, i el primer taradellenc va ser Albert Pujol, amb un temps de 4 hores i 15 minuts. La dona que hi va estar menys temps va ser Elena Mercader, amb un temps de 5 hores i 16 minuts i la primera taradellenca va ser Laia Miralpeix, que va completar el recorregut amb 5 hores i 33 minuts.

I, com sempre, no ens cansem de donar les gràcies a tots els participants, a les més de 100 persones que han format part dels avituallaments, a les cases comercials i a tots aquells que de manera desinteressada han col·laborat en aquesta travessa, perquè sense ells i el seu suport no seria possible la Marxa Rupit-Taradell.

Control de la travessa

smartchrono-logoPer dur a terme el control de la travessa es va utilitzar el mateix sistema que l’any passat, la tecnologia Smartchrono de l’empresa Novotiming, que permet cronometrar i controlar curses o caminades en temps real sense necessitat d’equips electrònics. Només cal tenir telèfons mòbils als quals prèviament s’hagi instal·lat una determinada aplicació i, evidentment, s’ha de tenir cobertura per transmetre dades.

Així, a la sortida, als avituallaments de la Riba, Vilanova de Sau, Sant Julià de Vilatorta, la Collada i a l’arribada, els col·laboradors s’havien baixat l’aplicació que els permetia llegir els codi QR dels dorsals dels participants, i les dades eren enviades immediatament a la pàgina de control de la travessa, de manera que des del CET en tot moment es podia saber quants participants havien passat par cada punt de control.

Els temps estan disponibles a la web de control de la travessa a la qual es pot accedir a través d’un enllaç que hi ha a la web del CET, i així cada participant pot tornar a consultar el seu temps o imprimir-se un diploma de record. L’enllaç és el següent: → Novotiming – Rupit-Taradell 2015

Els avituallaments

Al llarg del recorregut hi havia vuit punts d’avituallament, a més del d’arribada:

  • El primer era a Tavertet, on es va donar té, aigua i galetes.
  • El segon era a la Riba, a uns 11 quilòmetres de la sortida. Els participants van menjar coca, xocolata, batuts de cacau i aigua.
  • El tercer estava situat, aproximadament, al quilòmetre 18, a Vilanova de Sau, on es van donar galetes, sucs de fruites i begudes.
  • El quart era prop del Salt de la Minyona, cap al quilòmetre 21, on s’oferia aigua i fruita sencera, a trossos o pelada.
  • El cinquè era a la Mina, cap al quilòmetre 25, i els participants podien prendre-hi iogurts i aigua.
  • El sisè avituallament estava situat a Sant Julià de Vilatorta, al parc de les Set Fonts, més o menys al quilòmetre 31. En aquest punt es podia fer parada i fonda perquè era el lloc per dinar i, com és habitual, hi havia caldo, entrepans de botifarra, aigua, vi, cafè, conyac…
  • A la Trona es va situar el setè avituallament, que era un punt de suport on es donava aigua per tal de fer més curt el tram fins a la Collada.
  • A la Collada hi havia el vuitè avituallament, situat aproximadament al quilòmetre 39, on els participants podien trobar fruita sencera o a trossos, Coca-Cola i aigua.
  • El darrer control era el d’arribada, al local social del CET, on els participants es podien refer de l’esforç amb entrepans, begudes, galetes, cafè, te, aigua…

Els participants

2015-11-15 060

Si mirem l’edat dels participants, en aquesta edició hi van participar 37 menors. Els més petits van ser els germans Dídac i Raül Solà de 11 anys i 10 mesos que la van fer fins a Sant Julià. Els participant més gran van ser Joan Cedó de 75 anys. Respecte a la distribució per franges d’edat es manté molt semblant de la passada edició, en la qual van augmentar els participants de 40-49 anys i en canvi van disminuir els de 30-39 anys. La franja d’edat amb major nombre de participants segueix sent la de 40 a 49 anys, amb 338 inscrits (32%). Dels 30 als 39 hi va haver 273 inscrits (26%) i de 50 a 59 anys 196 (19%). La mitjana d’edat es segueix mantenint entre els 41-42 anys, concretament en 41,6 anys, dues dècimes menys que el 2014. L’edat que va comptat amb més participants va ser, com en l’any passat, la de 38 anys amb 40 participants.

2015-Rupit-Taradell-edats

Respecte a la procedència dels participants per comarques, també es manté la mateixa distribució que les pasades edicions;  la meitat eren d’Osona, concretament 535 (50%), seguits dels del Barcelonès (142 – 13% ) i el Vallès Occidental (120 – 11%).

En canvi, per poblacions la distribució de participants ha variat respecte l’any passat que l’encapçalava Barcelona amb 131 inscrits (13%), i ha passat al capdavant Taradell amb 125 inscrits, que representa un 11,7% del total. De molt a prop segueix Barcelona i Vic amb 117 i 99 inscrits, que representen un 11% i un 9% respectivament.

2015-Rupit-Taradell-comarques

Fotografies

Rupit-Taradell 2015 from Antonio Parra Silvestre on Vimeo.

Share Button