(93) 880 04 78
cetaradell@cetaradell.cat

SANT QUIRZE DE BESORA – RIPOLL

P1080506

8a Sortida del Sender de 1714 (Foto: Gerard Paredes)

El 8 de novembre es va portar a terme la vuitena etapa dels Senders 1714, i l’última de l’any 2015.

Com es habitual en aquestes sortides, van sortir de Taradell amb autocar per anar a buscar els companys que ens esperàvem a l’estació de bus de Vic, i ens dirigirem a Sant Quirze de Besora, on ens vam trobar amb els company del ripollès que ens farien de guies en aquesta etapa. En total vam ser una trentena de participants.

Vam començar a caminar des de l’estació de tren en direcció al castell de Montesquiu, per una pista asfaltada, fins arribar a un punt on hi ha diversos indicadors, on nosaltres vam agafar el sender 151, a la nostra dreta. Vam baixar un corriol que ens portaria a La Farga de Bebié; tot un referent de l’època industrial tèxtil de Catalunya, ara totalment en desús. Vam creuar la colònia per l’antiga carretera N-152, i vam agafar un camí que ens faria passar per dalt de la nova i desdoblada C17, i que ens portaria cap l’antic camí ral que anava de Vic a Ripoll, tot just recuperat i d’una bellesa espectacular. Però nomes s’ha recuperat un tros ja que passa per on hi havia l’antic abocador d’escombraries i això el fa irrecuperable.

La pista ens va portar una altre vegada al costat de la carretera C17, on anàvem a buscar un pont per on la vam poder travessar, abans dels túnels de Terradets. Aquí vam agafar una altra volta el sender 151 que no havíem pogut seguir a causa de les ultimes pluges que el feien totalment inviable pels torrents que s’haurien d’haver passat. I tot seguint aquest sender vam arribar a Ripoll, que vam travessar totalment per anar a dinar al restaurant que hi ha al CAT (Centre d’Acollida Turística) que és el punt de sortida de la via verda del ripollès. Molt recomanable.

P1080465

P1080465Dinar de la 8a sortida (Foto: G. Paredes)

P1080468

Grup de participants a la 8a sortida (Foto: G. Paredes)

Album de fotos de les sortides pel Sender de 1714 de la temporada 2015 (→)

Share Button