(93) 880 04 78
cetaradell@cetaradell.cat

→WEB DEL IV DUATLÓ DEL BANDOLER- 2013

→WEB DEL V DUATLÓ DEL BANDOLER- 2014

EL DUATLÓ DEL BANDOLER VA PUJAR A MATAGALLS

2013-4t_duatló (3)El campió del món de duatlons de muntanya, Francesc Freixer, de Folgueroles, va ser el guanyador de la quarta edició del duatló del Bandoler que es va fer el 20 d’octubre de 2013 i que enguany va passar a ser d’alta muntanya ja que es pujava fins al cim del Matagalls.

El recorregut es dividia en tres trams: el primer es va fer amb BTT; sortia del Pujoló, i passant pel mig del poble es dirigia cap a la Vallmitjana, anava cap a l’Esquís, plaça de l’Everets, Gasala i d’aquí prenia direcció cap a Seva, passava pel pantà de Seva i amunt fins a arribar a la font Pomereta, on hi havia la zona de transició; el segon tram es feia corrent a peu, seguint un circuit circular pel coll de Saprunera fins a Matagalls i de tornada a la font Pomereta, i el tercer tram era de baixada amb BTT cap a cap de províncies, Creu de Pedra, coll de Taradell, la Serra, la ronda Vilademany i de nou al Pujoló.

2013-4t_duatló (2)

Sortida del 4t duatló del Bandoler (Foto: Miquel Vilardell)

Francesc Freixer va fer aquest recorregut, d’uns quaranta quilòmetres i 3.030 metres de desnivell acumulat, amb un temps de 2 hores 30 minuts i 22 segons. El va seguir molt de prop Genís Zapater, amb un temps de 2 hores 34 minuts i 16 segons, el qual podia haver optat a la primera posició si no se li hagués punxat una roda en els últims quilòmetres.

El tercer participant a trepitjar la línia d’arribada va ser Marc Casanova, amb el mateix temps que Genís Zapater, que havia deixat entrar segon en un gest d’esportivitat perquè se li havia tornat a desinflar la roda poc abans de l’arribada, després d’haver anat pràcticament tot el recorregut frec a frec amb en Francesc Freixer.

El primer participant de Taradell a arribar va ser Marc Clapés, en sisena posició, amb un temps de 2 hores 42 minuts i 14 segons. En la categoria  júnior, el primer lloc va ser per a Sergi Cardona,  amb un temps de 2 hores 52 minuts i 45 segons; el primer de la Sub23 va ser Genís Zapater (2n de la general); en la de  veterans Màster 1, es va imposar Toni Casals, amb  2 hores 50 minuts i 19 segons, i en veterans Màster 2 va ser Miquel Genollà, amb 3 hores i 28 segons. En la classificació per equips, el primer va ser el Club Triatló Lluçanès, seguit del Club Natació Vic-ETB i del Club Natació Manresa.

Cim del Matagalls (Foto: www.taradell.com)

Cim del Matagalls (Foto: www.taradell.com)

En categoria femenina la guanyadora va ser  Meritxell Giménez que va fer el duatló amb un temps de 3 hores 33 minuts i 33 segons; seguida per Meritxell, amb un temps de 3 hores 46 minuts i 20 segons, i de Núria Ferrer, amb un temps de 3 hores 48 minuts i 45 segons.

Els primers classificats de cada categoria i els tres primers de les classificacions absolutes masculina i femenina van ser obsequiats amb un trofeu de ceràmica i ferro que representava la creu de Matagalls, obra de l’artista Gemma Codina.

També hi va haver dos premis especials: el premi Fanàtic per al primer participant a arribar a la zona de transició, que va ser per a Francesc Freixer, i el premi Base: Esports Estel per al corredor que fes més ràpid el tram de córrer, que es va endur Genís Zapater. D’altra banda, tots els participants van ser obsequiats amb una samarreta del duatló i amb un lot de productes comercials. A més, al llarg del circuit hi havia dos punts d’avituallament i, en finalitzar la prova, es donaven entrepans de botifarra i begudes, i s’oferien els serveis de massatges i dutxes.

Primers classificats en la categoria masculina (Foto: www.taradell.com

Primers classificats en la categoria masculina (Foto: www.taradell.com

classificades en la categoria femenina (Foto: www.taradell.com)

classificades en la categoria femenina (Foto: www.taradell.com)

En aquesta edició van participar 143 atletes, 126 dels quals van completar tot el recorregut i, tot i el cansament a causa de la duresa del traçat, en travessar la línia d’arribada van mostrar-se molt satisfets amb el nou recorregut, tant pel traçat com per la bellesa i molts ja van manifestar que tenien ganes de repetir l’any vinent.

Cal destacar que aquesta prova per primera vegada estava dins del calendari de la Federació Catalana de Triatló i que com en les edicions anteriors també puntuava per al circuits de duatlons de Terra Endins.

I, finalment, des del Cet L’Enclusa volem agrair a tots els col·laboradors, patrocinadors, mitjans de comunicació, institucions, associacions, acompanyants i, per descomptat,als participants petits i grans per ajudar-nos a fer gran el DUATLÓ DEL BANDOLER.

Característiques del circuit
  • Recorregut total: 40 km
  • Desnivell acumulat: 3.030 m
  • Trams
    • Tram 1 BTT: 17,15 km.  Desnivell acumulat: ascens  770 m, descens 221 m
    • Tram 2 A PEU (RUNNING): 12,90 km. Desnivell acumulat: ascens 635 m, descens 635 m
    • Tram 3 BTT: 9,95 km.  Desnivell acumulat: ascens 110 m, descens 659 m

 

Classificació absoluta masculina

Lloc

Nom Temps

1r

Francesc Freixer Albina 2 hores 30 minuts i 22 segons

2n

Genís Zapater Bargues 2 hores 34 minuts i 17 segons

3r

Marc Casanova Solà 2 hores 34 minuts i 18 segons

 

Classificació absoluta femenina

Lloc

Nom Temps

1a

Meritxell Gimenez Dalmau

3 hores 33 minuts i 33 segons

2a

Meritxell Figueras Garangou

3 hores 46 minuts i 20 segons

3a

Núria Ferrer Cruselles

3 hores 48 minuts i 35 segons

 

Classificació per categories masculina

Lloc

Nom Temps

1r junior

Sergi Cardona Rosanas 2 hores 52 minuts i 45 segons

1r sub 23

Genís Zapater Bargues 2 hores 34 minuts i 17 segons

1r veterà màster 1

Toni Casals Castellar 2 hores 50 minuts i 19 segons

1r veterà màster 2

Miquel Genolla Subirats 3 hores i 28 segons

 

Classificació per categories femenina

Lloc

Nom

Temps

1a sub 23

Meritxell Figueras Garangou 3 hores 46 minuts i 20 segons

1a veterana màster 1

Meritxell Gimenez Dalmau 3 hores 33 minuts i 33 segons

 

Classificació per clubs masculina

Lloc

Nom Temps

1r

CLUB TRIATLÓ LLUÇANÈS 8 hores 3 minuts i 56 segons
Xavier Madrona Vila

Gabriel Crosas Salvans

Josep Ito Riu

2 hores 38 minuts i 24 segons2 hores 39 minuts i 35 segons2 hores 45 minuts i 57 segons

2n

CN VIC-ETB 9 hores 13 minuts i 34 segons
Toni CasalsCastellarXavier Font MaideuFerran Franquesa Santias 2 hores 50 minuts i 19 segons3 hores 7 minuts i 47 segons3 hores 15 minuts i 28 segons

3r

CN MANRESA 11 hores 15 minuts i 53 segons
Ricard Costa PuigpelatJosep Sole ValldauraJordi De la Fuente Escayola 3 hores 3 minuts i 8 segons3 hores 43 minuts i 11 segons4 hores 29 minuts i 34 segons

 Classificacions en pdf

Classificacions

4t Duatló 2013

3r Duatló 2012

2n Duatló 2011

1r Duatló 2010

Per categories icona_pdf icona_pdf icona_pdf icona_pdf
General icona_pdf icona_pdf icona_pdf

icona_pdf

 

III DUATLÓ DEL BANDOLER

2012-3r_duatlo_foto_2

Sortida del duatló (Foto: Manel Alcubierre)

A la tercera edició del duatló del Bandoler, que es va organitzar el diumenge dia 21 d’octubre de 2012, van participar-hi 102 atletes dels cent deu que s’hi havien inscrit.

Aquest duatló, organitzat per la secció esportiva del CET L’Enclusa, està integrat dins del calendari de duatlons de muntanya de Terra Endins, el qual és format pels duatlons de la Catalunya interior, i l’objectiu és fomentar-ne la participació, de manera que es comptabilitzen els resultats de tots aquells participants que segueixen aquestes proves i van acumulant punts, i al final hi ha un seguit de premis per als que han obtingut les millors puntuacions de cada categoria.

Així, doncs, el diumenge al matí, a partir de les 8, els participants es van anar reunint a la plaça de les Eres on recollien els dorsals i deixaven les bicicletes a la zona de transició, que va ser el lloc d’inici i final de cadascuna de les etapes del duatló.

2012-3r_duatlo_foto_3

Francesc Freixer arribant a l’Enclusa (Foto: Manal Alcubierre)

A 2/4 de 10, es va donar el senyal de sortida del duatló, que constava de tres etapes: la primera era una cursa de 10 quilòmetres per camins de muntanya, que seguien un recorregut tècnicament molt exigent i amb pujada al cim de l’Enclusa; la segona era un circuit de 22 quilòmetres amb bicicleta de muntanya, i la tercera tornava a ser una cursa, però aquest cop era un circuit urbà de 3 quilòmetres. La prova va ser especialment dura perquè en alguns moments de la cursa va ploure i el terreny va quedar molt moll i en alguns punts molt enfangat i, per tant, molt relliscós.

En aquesta edició va participar el campió del món de duatlons de muntanya, l’osonenc de Folgueroles, Francesc Freixer, que va ser-ne el guanyador. També va ser el primer a arribar a l’Enclusa i, per tant, es va endur el premi especial Fanatik, consistent en un GPS Polar. 

Freixer no va tenir rival, tot i que a l’inici de la cursa va tenir més dificultats per escapar-se. Al final va fer un temps de 2 hores 4 minuts i 9 segons, tot i que estava en plena pretemporada. El va seguir Gabriel Crosas a 9 minuts (2 hores 13 minuts i 14 segons), i el tercer classificat va ser el taradellenc Marc Clapés amb un temps de 2 hores 14 minuts i 45 segons. Clapés també va ser el primer local.

Zona de transició (Foto: Carles Fuente)

Zona de transició (Foto: Carles Fuente)

En la categoria sub-23 masculina el guanyador va ser Marc Casanova, el qual havia quedat quart de la general; en la de veterans va ser Toni Casals, que fou novè de la general, i en la categoria de màsters la victòria va ser per a José Miguel Castillo.

En la categoria femenina, només hi van participar quatre dones i, per tant, totes van tenir premi. Mariona Càtedra va ser la guanyadora amb un temps de 3 hores 6 minuts i 38 segons. Ester Vallejo va quedar segona amb un temps de 3 hores 51 minuts i 11 segons. I Diana Garcia, tercera, amb un temps de 4 hores 6 minuts i 45 segons. Marina García va arribar quarta, però va ser la primera en la categoria sub-23 femenina. Tots els participants van ser obsequiats amb una samarreta tècnica de mànigues llargues i amb una bossa amb productes gentilesa dels nostres patrocinadors.

2012-3r_duatlo_foto_1

Primers classificats – categoria masculina (Foto: Marc Hernández)

En el quadre següent hi ha un resum de les classificacions:

CLASSIFICACIONS

Classificació

Nom

Temps

FEMENÍ – Sub-23

1a

Marina Pérez

4 hores 28 minuts i 3 segons

FEMENÍ – SÈNIOR

1a

Mariona Cartedra

3 hores 6 minuts i 38 segons

2a

Ester Vallejo

3 hores 51 minuts i 11 segons

3a

Diana Garcia

4 hores 6 minuts i 45 segon

MASCULÍ – Sub-23

1r

Marc Casanova

2 hores 15 minuts i 9 segons

MASCULÍ – SÈNIOR

1r

Francesc Freixer

2 hores 4 minuts i 9 segons

2n

Gabriel Crosas

2 hores 13 minuts i 14 segons

3r

Marc Clapés

2 hores 14 minuts i 45 segon

MASCULÍ – VETERÀ

1r

Toni Casals

2 hores 24 minuts i 42 segons

MASCULÍ – MÀSTER

1r

José Miguel Castillo

2 hores 49 minuts i 24 segons

PRIMER TARADELLENC

3r general

Marc Clapés

2 hores 14 minuts i 45 segon

 Classificacions

Classificacions

3r Duatló 2012

2n Duatló 2011

1r Duatló 2010

Per categories icona_pdf icona_pdf icona_pdf
General icona_pdf icona_pdf

icona_pdf

Volem donar les gràcies a totes les persones que han ajudat a consolidar el duatló del Bandoler, i especialment a tots els patrocinadors, col·laboradors, institucions, la gent dels avituallaments i els controls, els massatgistes, els trialers i els companys del CET L’Enclusa.

II DUATLÓ DEL BANDOLER – CLASSIFICACIONS

Al segon Duatló del Bandoler, que va tenir lloc el diumenge dia 2 d’octubre, hi van participar cent setanta atletes.

Aquest duatló és organitzat per la secció esportiva del CET L’Enclusa i s’integra dins del calendari de duatlons de muntanya de Terra Endins. Amb aquest calendari Duatlons de Terra Endins es pretén unir les curses de la Catalunya interior i fomentar-ne la participació, i comptabilitza els resultats de tots aquells participants que el segueixen.

A partir de les 8 del matí, els participants es van anar reunint a la plaça de les Eres on recollien els dorsals i deixaven les bicicletes a la zona de transició, que va ser el lloc d’inici i final de cadascuna de les etapes del duatló. A 2/4 de 10, es va fer el senyal de sortida del duatló, que constava de tres etapes: la primera era una cursa de 10 quilòmetres per camins de muntanya, la segona era un circuit de 22 quilòmetres amb bicicleta de muntanya i la tercera tornava a ser una cursa, però aquest cop era un circuit urbà de 3 quilòmetres.

Els guanyadors d’aquest duatló van ser:

MASCULÍ – SÈNIOR
Classificació Nom Temps
1r Aníbal Fidalgo López 2 hores 3 minuts i 48 segons
2n Pau Bartoló Roca 2 hores 4 minuts i 7 segons
3r Joan Ruvireta Brufau 2 hores 7 minuts i 1 segon
FEMENÍ – SÈNIOR
1r Claudia Galicia Cutrina 2 hores 52 minuts i 49 segons
2n Laura Carrión Cruz 3 hores 6 minuts i 2 segons
3r Anna Rovira Albert 3 hores 26 minuts i 48 segon
MASCULÍ – Sub-23
1r Gerard Colomer Molist 2 hores 23 minuts i 39 segons
2n Marc Casanova Solà 2 hores 25 minuts i 15 segons
3r Xavier Parareda Giralt 2 hores 29 minuts i 0 segons
MASCULÍ – VETERÀ
1r Xavier Vila Codina 2 hores 14 minuts i 25 segons
2n Eduard Cabarrocas Illa 2 hores 21 minuts i 40 segons
3r Julio Mongue 2 hores 36 minuts i 15 segons
MASCULÍ – MÀSTER
1r Albert Puyal Masgoret 2 hores 31 minuts i 16 segons
2n Francesc Xavier Subirana Salabert 2 hores 46 minuts i 29 segons
3r Miquel Fernandez 2 hores 49 minuts i 44 segons
PRIMER TARADELLENC
5è general Marc Clapés Pratdesaba 2 hores 8 minuts i 24 segons

Volem aprofitar aquest article per donar les gràcies especialment a l’Oscar Romeu, perquè va abandonar el duatló per assistir un competidor que s’havia lesionat, això diu molt d’ell com a persona. Un gest com aquest fa que aquest esport no pari de créixer, en part gràcies a aquests detalls que moltes vegades passen inadvertits a la resta de competidors. No tenim cap premi per al joc net, però te’l donem simbòlicament.

També donem les gràcies a tots els que d’alguna manera heu ajudat a consolidar el Duatló del Bandoler i esperem que a partir d’ara sigui una dels duatlons de referència. Moltes gràcies a tots: patrocinadors, col·laboradors, institucions, la gent que d’alguna manera han ajudat en els avituallaments i els controls, els massatgistes, els trialers, els companys del CET L’Enclusa i la colla d’en Marc Arimany.
Classificacions

Classificacions

2n Duatló 2011

1r Duatló 2010

Per categories icona_pdf icona_pdf
General icona_pdf

icona_pdf

El II duatló a la premsa: Trobareu informació sobre el II duatló al Bloc de Taradell

Al Picasa del CE Taradell  hi trobareu les fotos del II duatló del Bandoler

Share Button